Начин на приготвяне
Сварете почистения и измит боб без никакви добавки.
В тава загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук и нарязаните на малки кубчета моркови.
Добавете нарязаните на кубчета чушки, прецедените гъби и нарязаната на кубчета тиквичка, пържите докато останат на мазнина.
Добавете брашното и запържете за 2минути, прибавяте червения пипер, разбърквате и веднага отстранявате от огъня.
Към запържения зеленчук добавете прецедения боб, долейте от чорбата му докато се покрие.
Посолете и поръсете черен пипер на вкус, прибавете клонките сминдух и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието.
Преди да сервирате отстранете клонките сминдух. Много вкусен печен боб, който горещо препоръчвам и за основно ястие, и като гарнитура.