Винен свински кебап

06/06/2019
"Не ги слушайте какво говорят - Винен свински кебап може да се яде по всяко време на годината, защото е много вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 806
  • Преглеждания за месеца965
  • Преглеждания за седмицата406
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г обезкостено
  • лук - 3 средно големи глави, кромид
  • брашно - 1.5 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 40 мл, сухо
  • олио - 8 с.л.
  • дафинови листа - ½ бр.
  • червен пипер - ½ с.л. сладък
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещото олио изпържете нарязаното на кубчета месо от всички страни, докато се позачерви.

Добавете ситно нарязания лук, след 3-4 мин сипете доматеното пюре, а след 2-3 мин, поръсете с брашното и дръжте сместа на котлона, докато то стане златисто.

Залейте с виното, добавете червения пипер, пуснете дафиновия лист, сипете 300 мл вода и варете винения кебап със свинско на тих огън, докато месото стане готово.

Накрая подправете винения кебап със сол на вкус.

Може да го поднесете с варен ориз или с картофено пюре - изборът е ваш.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар