Начин на приготвяне
Калмарите:
Калмарите се почистват и измиват. Нарязват се на шайби с дебелина около 0.5 см (по избор).
Поставят се в бирата и престояват около 30 мин, за да се мариноват. През това време се приготвя смес от брашното, галетата, разбитите яйца, сол и малко черен пипер. В дълбок съд изсипваме олио и го загряваме за пържене.
След като калмарите са се мариновали, ги топим в сместа и ги пържим.
Скаридите:
Скаридите не се обелват, пекар се с люспите и след това се отделят при консумация. Тях ги овкусяваме с зехтин, риган, мащерка и хималайска сол.
Нареждаме ги на шишчета по около 4/5 (зависи колко големи скариди сте избрали). Пекат се на барбекю, което им придава приятен опушен вкус.
Сервираме морските дарове върху голямо плато.
На него поставяме сол и нарязаните лаймчета или лимони. Останалата декорация на платото от калмари и скариди е по ваш вкус.
Коментари