Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Грахова яхния с картофи и наденица

Грахова яхния с картофи и наденица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Грахова яхния с картофи и наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусна селска яхния за онези, които са страстни почитатели на селската кухня"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • грах - 400 г замразен
  • картофи - 6 бр. големи
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • наденица - 4 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Нагрейте олио и ги запържете до омекване, добавете брашното и разбъркайте.

Добавете граха, нарязаните на по едри кубчета картофи, запържете за кратко. Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте гореща вода, колкото да се покрият зеленчуците, варите до готовност на картофите.

В края на готвенето, прибавете обелените и нарязани на малки кубчета домати и предварително почистената наденица, нарязана на по-едри шайби.

След като яхнията заври, посолете на вкус и поръсете с чубрицата и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
Приятна рецепта и мн вкусна
05.08.2019 14:00