Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Грахова яхния с пуешко

Грахова яхния с пуешко

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Грахова яхния с пуешко
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Задушен грах с пуешко - класика, която всеки обича ="

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • грах - 800 г
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - на вкус
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • пуешко бутче - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото бутче в дълбока тенджера с 2 литра вода.

Лукът, чесънът, празът и чушката се нарязват на ситно. Сложете в олио и запържете дълбоко.

Добавете настъргания морков и лука, за да къкри. Добавете граха към всичко и разбъркайте.

Отделете месото от костите и го добавете към граха. Залейте пуешкото с грах с водата, в която се е сварила пуйката и добавете дафиновия лист.

След половин час варене на грах яхнията изсипете запръжката (олио, брашно и пушен червен пипер).

Подправете граховата яхния с пуешко със споменатите подправки, гответе още няколко минути и яхнията е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: