Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Грахова Яхния с Кюфтета

Грахова Яхния с Кюфтета

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Грахова Яхния с Кюфтета
Снимка: Петя Тоскова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • грах - 550 г (замразен)
  • картофи - 5 - 6 бр. (пресни)
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • лук - 1 бр. (голяма)
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 240 г консерва
  • олио
  • сол - на вкус
  • пипер - меланж
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • За кюфтета
  • кайма - 480 г смес
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сложете нарязаните на кубчета картофи.

На ситно или на чопър нарежете морковите и лука и добавете към картофите. Нарежете двата вида чушки и тях ги прибавете към супичка.

Като зеленчуците са се посварили добавете и грахта за нея и трябва около 15-20 минути и е готова. Овкусяваме с подправките.

През това време си омесете каймата за кюфтета и си оформете мини кюфтета и ги прибавете към супата(може и да ги запечатате на тиган и след това да ги добавите, според ваш вкус).

След като и кюфтета са поврели малко с нашата яхния, си правим запръжка с олио, червения пипер, брашното и доматите (като внимаваме да не прегори пиперът, че ще има горчив вкус) и добавяме към яхнията.

Трябва да покъкри на тих огън за около 10 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: