Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Черешов чийзкейк с шоколадова глазура

Черешов чийзкейк с шоколадова глазура

Черешов чийзкейк с шоколадова глазура
Снимка: Илиана Балканска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Когато правите нещо с много любов, няма как да не поличите наистина страхотни резултати - ето го и вкусното доказателство за това"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 200 г
  • шамфъстъци - 50 г обелен печен
  • краве масло - 100 г разтопено
  • За чийзкрема
  • рикота - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 60 г
  • ванилена захар - 10 г
  • шоколад - 100 г натурален
  • череши - 150 г почистени от костилките
  • желатин - 10 г
  • вода - 50 мл студена
  • За шоколадовата глазура
  • сладкарска сметана - 200 мл, течна млечна
  • шоколад - 200 г натурален
  • краве масло - 30 г
  • Допълнително
  • череши - 8 - 10 бр. с дръжки
  • шамфъстъци - нарязани на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортена форма (24 см) се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло.

В купата на блендер се слагат бисквитите, шамфъстъкът и разтопеното краве масло. Разбъркват се до получаване на влажен пясък.

Сипва се в тавата и се притиска с дъното на чаша, за да се получи стабилна основа. За чийзкрема рикотата и маскарпонето се разбъркват добре с пудрата захар и ванилията.

Добавят се нарязаните на четвъртинки череши, нарязаният черен шоколад и разтопеният на водна баня желатин.

Сместа се сипва върху бисквитената основа. Десертът се прибира в хладилника да стегне. Продуктите за шоколадовата глазура се слагат в касерола. Загряват се на умерен огън и се бъркат до получаване на гладък крем.

Глазурата се охлажда за 10-15 минути и половината от нея се сипва върху чийзкрема, като се заглажда. Слага се в хладилника да стегне.

Чийзкейкът се изважда от формата и се полива с останалата глазура, предварително затоплена, за да се втечни.

Сладкишът се декорира с цели череши и накълцан шамфъстък по желание. Охлажда се и е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Златни Ви ръце.
16.06.2019 20:23