Начин на приготвяне
Измийте, обелете и изчистете ябълките. Нарежете ги на малки парчета.
В касерола разтопете маслото. Добавете ябълките и ги оставете за 10 минути, като разбърквате периодично. Добавете две чаени лъжички от кафявата захар. Намалете котлона и карамелизирайте ябълките. Изключете и оставете да изстинат.
Отворете и развийте бутертестото. Поръсете с останалата захар и канелата.
Разпредете равномерно ябълките отгоре и завийте на рехаво руло. Нарежете на колелца с дебелина три пръста.
Вземете метална форма за мъфини и намажете всяко място с малко масло.
Поставете канелените рулца с ябълки, като леко притиснете отгоре.
Намажете с разбития жълтък и печете сладките рулца в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Готовите охлювчета поръсете с пудра захар, след като изстинат напълно.