Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков пай в микровълнова

Ябълков пай в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119140
Ябълков пай в микровълнова1 / 2
12/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ябълкова пай, който ни кара да оценим стойността на микровълновата вкъщи, без нея сме заникъде"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 200 г
  • лимон - 1 бр. (кора и сок)
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 150 г (маргарин)
  • ябълки - 350 г
  • стафиди - 100 г
  • канела - ½ ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • ябълков сок - ½ ч.ч.
  • нишесте - ½ ч.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и бакпулверът се смесват и се пресяват.

Заедно с яйцата, захарта, настърганата лимонова кора и маслото се замесва тесто, което се слага на хладно място да престои.

Ябълките се обелват, почистват се от семенната им част и се нарязват на резени.

Смесват се със стафидите, лимоновият сок, канелата, ванилията и ябълковият сок и се слагат в микровълновата печка при 600 Вт за 4 мин.

Прибавя се размитото с малко вода нишесте и се държи още 1 мин при същата мощност.

От тестото се отделя малка част, а останалото се разстила в подходяща намаслена форма, като краищата му се подвиват нагоре.

Върху него се изсипва ябълковата смес, а върху нея се оформя решетка от тънки ивици тесто.

Ябълковият сладкиш се пече в предварително загрята печка при 600 Вт и включена електрическа фурна (250°C) 25 мин.

Накрая ябълковият пай в микровълнова се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: