Разкошни яйчени палачинки

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3711381
19/06/2019
"И запомнете едно - ще изядете много повече палачинки, отколкото планирате, защото няма да може да им се наситите "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 335
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • за 3 бр. палачинки
  • яйца - 3 бр.
  • манголд - 15 малки листа или 9 големи
  • царевично брашно - 3 с.л. с връх
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • вода - 1 ч.ч.
  • шарлан - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За всяка една палачинка по отделно се разбърква сместа в купа. За 1 палачинка Ви е необходимо - 5 листа манголд, нарязани на ситно (или 3 големи), 1 яйце, 1/3 ч.л. хималайска фина сол, 1 супена лъжица препълнена с връхче - царевично брашно, фино (по желание може да се добави щипка смлян черен пипер).

Разбъркваме всичко това за нула време с две движения и добавяме към готовата смес 1/3 ч.ч. вода и отново разбъркваме.

В нагорещен керамичен тиган с незалепващо покритие с добавен шарлан, изсипваме сместа за една яйчна палачинка.

С бързи движения разстиламе равномерно зеленината и яйцата до получаване на пълен кръг - без дупки!

Пържим с едно обръщане до златист цвят!

Същото повтаряме още 2 пъти - за общо 3 бр. големи, богати и засищащи вкусни палачинки!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар