Начин на приготвяне
За всяка една палачинка по отделно се разбърква сместа в купа. За 1 палачинка Ви е необходимо - 5 листа манголд, нарязани на ситно (или 3 големи), 1 яйце, 1/3 ч.л. хималайска фина сол, 1 супена лъжица препълнена с връхче - царевично брашно, фино (по желание може да се добави щипка смлян черен пипер).
Разбъркваме всичко това за нула време с две движения и добавяме към готовата смес 1/3 ч.ч. вода и отново разбъркваме.
В нагорещен керамичен тиган с незалепващо покритие с добавен шарлан, изсипваме сместа за една яйчна палачинка.
С бързи движения разстиламе равномерно зеленината и яйцата до получаване на пълен кръг - без дупки!
Пържим с едно обръщане до златист цвят!
Същото повтаряме още 2 пъти - за общо 3 бр. големи, богати и засищащи вкусни палачинки!
Чудно Вкусно!