Брауни с парченца шоколад

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Брауни с парченца шоколад
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Не ни трябва любовно обяснение, достатъчно е да ни донесете от това брауни и сърцето ни е ваше"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 5 с.л. (кафява или комбинация от бяла и кафява)
  • краве масло - 1 пакетче (125 г)
  • шоколад - 150 г натурален/кулинарен
  • какао - 3 с.л. натурално
  • брашно - 3 с.л. /с връх /
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилов сладолед - 200 г
  • плодове - пресни или замразени по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Разтопеното и охладено масло добавяме и разбъркваме отново.

Половината шоколад, който също е предварително разтопен, добавяме към сместа. Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и пресятото какао и разбъркваме с помощта на шпатула или дървена бъркалка.

Останалия шоколад натрошаваме на средно-големи парченца и също добавяме към сместа.

Покриваме дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене. Печем на 180 градуса за около 10 (макс 11 мин) предварително затоплена фурна (170 градуса с вентилатор).

Браунито се получава с много приятна текстура, тъй като парченцата шоколад остават цели, а е заедно с това е меко и лепкаво от вътре.

Поднасяме брауни с парченца шоколад със сладолед и гарнираме с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: