Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Разтопеното и охладено масло добавяме и разбъркваме отново.
Половината шоколад, който също е предварително разтопен, добавяме към сместа. Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и пресятото какао и разбъркваме с помощта на шпатула или дървена бъркалка.
Останалия шоколад натрошаваме на средно-големи парченца и също добавяме към сместа.
Покриваме дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене. Печем на 180 градуса за около 10 (макс 11 мин) предварително затоплена фурна (170 градуса с вентилатор).
Браунито се получава с много приятна текстура, тъй като парченцата шоколад остават цели, а е заедно с това е меко и лепкаво от вътре.
Поднасяме брауни с парченца шоколад със сладолед и гарнираме с плодове.