Начин на приготвяне
Киселото мляко се смесва с бакпулвера и се оставя за 10 минути, след което към тях се прибавя и брашното. Шоколадът се реже на малки парчета и заедно с кокосовите стърготини се прибавя към вече разбитата смес.
Захарта и яйцата се разбиват в друга купа за около минута, след което се прибавят внимателно към останали продукти и всичко се разбърква добре.
Пече се в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма за кекс на 180 градуса за около 35 минути. След като се извади, се охлажда и се полива с шоколадова заливка.
Заливка:
Начупвате шоколада на парчета и заедно с какаото, маслото и пудрата захар ги слагате в тенджерка със сгорещено мляко. Бърка се със шпатула, докато се получи гладка смес, и след като се охлади, я използвате за да полеете кекса.
Коментари