Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Майонеза с пъдпъдъчи яйца

Майонеза с пъдпъдъчи яйца

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Майонеза с пъдпъдъчи яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Няма по-вкусна майонеза от домашната, особено ако е приготвена с пъдпъдъчи яйца"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 7 бр.
  • олио - 1, 5 в.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • сок от лимон - 3 с.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме един буркан или купата на пасатора, в случая аз така направих.

Счупваме яйцата вътре и пускаме пасатора, също можем и с блендер.

След като разбием малко яйцата, слагаме сол и оцет и продължаваме да пасираме, след две минути добавяме и сока от лимон и пак пасираме една минута, след което добавяме чаша и половина олио.

Постепенно и по малко и продължаваме да бъркаме опитваме на сол, ако има нужда, добавяме по ваш вкус.

От тази доза излиза един конфитюрен буркан и малко - още около две три лъжици повече.

Моята майонеза стана жълта, защото яйцата сами от домашно отгледани пъдпъдъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: