Кекс със сладко от смокини, помело и течен шоколад

20/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, след това сладкото от смокини, като предварително сме нарязали смокините на парченца.

Прибавяме водата и разбиваме добре продуктите до получаването на хомогенна смес.

Пресяваме брашното и заедно със содата го добавяме на части, като бъркаме с дървена лъжица.

Слагаме стафидите, нарязаното на ситно помело и счуканите орехи. Объркваме добре.

Тази смес сипваме във форма за кекс, която е намазнена и набрашнена.

Печем кекса на 170 градуса за около 60 минути. Проверяваме с клечка кекса.

Изпечения кекс със сладко оставяме за 10-15 минути в изключена фурна. После отваряме фурната и оставяме да се охлади напълно.

Вече охладен слагаме кекса със сладко от смокини в поднос и намазваме обилно с течен шоколад (може всякакъв вид).

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар