Домашен костен телешки бульон

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
183
1k
487
533
2
20/06/2019
"Перфектният костен бульон е този, който сте приготвили у дома по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вече говорихме за ползите от качественият бульон. Опитайте да си направите такъв и със сигурност никога повече няма да използвате бульон на кубчета. Хубавото му е, че може да го замразите и да имате от него под ръка във фризера винаги, когато ви потрябва за супа, сос или друго ястие.

Количествата на продуктите е ориентировъчно, тъй като използвах уред за бавно готвене. При него течността се запазва като количество, защото почти няма изпарение. Ето защо трябва да добавите около 2 пъти повече вода, ако варите бульона на бавен огън в стандартна тенджера.

За по-вкусен и наситен бульон е хубаво да запечем за кратко месото и зеленчуците. Поставяме ги в тавичка, като чесънът и лукът са предварително обелени и всичко е нарязано на едро.

Запичаме за около 30-40 минути. Прехвърляме всичко в уред за бавно готвене (вместимост 3.5 л). Заливаме до горе с вода (около 3 л). Варим на бавната степен за около 12 часа или на силната за 6.

Прецеждаме бульона и можем да използваме до няколко дни, като съхраняваме в хладилник. Във фризер може да съхраняваме до 6 месеца.

Важно при костния бульон е, че винаги заливаме костите със студена вода и солим, след като бульонът е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар