Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Домашен патешки бульон

Домашен патешки бульон

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Домашен патешки бульон
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Ето как да си приготвите домашен патешки бульон"

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 2 бр.
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • дафинов лист - 1 листо
  • сол
  • черен пипер - на вкус (по желание, може и без тях)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете с вода патешкото месо, сложете в тенджера със студена вода и сложете на силен огън.

Нарязваме на едри парчета моркови, лук и целина.

Щом водата заври, отстранете пяната всеки път, когато се появи.

Когато спре да се пени бульонът, намалете степента на котлона и добавете зеленчуци. Покрийте с капак и гответе за 40-60 минути.

След 40-60 минути добавете към приготвения бульон дафинов лист, черен пипер, сол на вкус.

Разбъркайте и оставете за още 20 минути.

Извадете месото и зеленчуците от бульона.

Прецедете патешкия бульон няколко пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: