Супа в гювечета

Супа в гювечета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 12 бр.
  • моркови - 2 бр
  • ряпа - 1 бр
  • лук - 2 глави
  • свинско месо - 400 г пушено
  • олио - 4 с.л
  • зелен фасул - 300 г
  • грах - 300 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на парчета. Ряпата и лукът се обелват и заедно с морковите се нарязват на кубчета.

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва в малко олио до зачервяване. Използвайте каквото и да било свинско - зависи от това, кое ви е подръка.

В останалото олио до полуомекване се запържват морковите, ряпата и лукът.

В малки гювечета се сипват запържените зеленчуци, картофите и месото. Налива се вода и се подправя на вкус.

Гювечетата с картофената супа се слагат да врат и 10 минути преди пълна готовност се прибавят нарязаният зелен фасул и грахът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: