Анасонов сладкиш

21/06/2019
"Перфектният анасонов сладкиш търси чаша силно кафе за споделени мигове на удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички течни съставки (без сметаната) заедно със захарта. Бърка се, докато кристалчетата се разтворят.

Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя на части при разбиване с телена бъркалка. Ако сместа е твърде рядка, се добавя допълнително брашно до постигане на консистенция за кексово тесто, в никакъв случай твърде гъсто.

Сипва се в тавичка, покрита с хартия за печене, правоъгълна с размери 18/28. Отгоре се подреждат бадемите.

Печете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна 40 минути или до суха клечка.

След като сладкишът е изпечен, фурната се изключва и тавата се оставя вътре на отворена врата поне 10-15 минути.

Когато напълно изстине се, прави заливка от разтопен на слаб огън бял шоколад и сметана, а за подсилване на анасоновият вкус и аромат към тях се добавя и лъжичка счукани анасонови зрънца.

След като се залее сладкишът с анасон се оставя отново за няколко минути, за да стегне шоколадът.

Поднася се с чай, кафе или мляко.

Да ви е вкусно и сладко!

* Адаптирала съм рецептата от така известната Торта Малагеня, но с някои промени в съставките, с което постигнах един сочен, ароматен и вкусен сладкиш, в който цялото ми семейство е влюбено.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар