Задушени картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
120
227
17/05/2013
"Тези ароматни Задушени картофи стават за мезе и гарнитура! Подхождат си с всички видове меса и салати! Опитайте ги!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 630
  • Преглеждания за месеца621
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • олио - 300 мл
  • лук - 1/4 кг
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер - зърна
  • лимонов сок
  • сол
  • магданоз - или копър
* мерки и количества
Задушени Картофи

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на филийки.

Загрейте олиото в голям, широк съд и запържете нарязания лук. Посолете го и добавете след като се запържи чесъна, нарязан на тънки филийки.

След чесъна добавете картофите и ги оставете да се пържат. Залейте ги след известно време с малко вода, добавете зърна черен пипер, дафинов лист и задушавайте картофите на слаб котлона, докато напълно омекнат.

Накрая добавете ситно скълцания магданоз/копър, лимонов сок и черен пипер.

Прибор за спираловидно рязане на картофи
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Прибор за спираловидно рязане на картофи
6.60 лв.
Виж ››

Лесно е да приготвяте перфектните картофени спирали, които децата обожават, с този функционален уред

Рейтинг

5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Атанасова
Сготвих тези картофки и се радвам на отличен резултат.
0
0
dana
dana
20.09.2013 15:55
На фотоснимката картофите не са белени.
8
1