Варен кейк

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
229
17/05/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 448
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

В тенджера смесете маслото, захарта, стафидите, подправките и млякото. Оставете сместа да заври и варете 10 минути на слаб огън.

Когато сместа се охлади до стайна температура добавете вътре яйца, предварително разбити, брашното, содата бикарбонат и бакпулвера. Разбъркайте докато се получи гладка смес.

Изсипете сместа в предварително намазнен съд и печете 1 1/2 часа в умерена фурна /180 градуса/

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар