Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета не по-дебели от 5 мм. Подреждаме ги на дъното на тавата, така, че да я изпълнят. Вторият ред е от кръгчета домати и листенца тученица. Третият ред подреждаме отгоре - обелена и нарязана на кръгчета тиквичка.
Намазваме с малко шарлан тиквичките и сипваме половин чаена чаша (наливаме я отстрани, не отгоре, за да не измие шарлана), колкото леко да изпълни дъното. Печем 30 минути на 250 градуса, докато омекнат картофите и са напълно сварени.
След това поръсваме с изварата и чубрицата. Заливката сме подготвили, докато са се пекли зеленчуците, като сме разбъркали яйцата с киселото мляко, содата и хималайската сол. Равномерно я разпределяме отгоре със супена лъжица - да има навсякъде - и по краищата и по средата да покрива тиквичките и изварата.
Печем още 20-25 минути на 250 градуса до златист загар по цялата повърхност. Изваждаме от фурната и веднага поръсваме с настърган кашкавал, който от топлината на ястието сам ще се разтопи.
Поднасяме топло в 3 порции.
Запомнящо се вкусен и ароматен реден огретен с тиквички, домати и градинска тученица, подходящ за чудесен летен обяд!
Чудно Вкусно!