Целувки с череши

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Целувки с череши
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 9
24/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
185 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10
"Вече няма да се казва черешката на тортата, а черешката на целувката"

Необходими Продукти

  • белтъци - 2 бр. от яйца размер ХL
  • захар - 60 г пудра
  • захар - 20 г кристална
  • череши - 150 г без костилките
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • кора от лайм - 1 ч.л. фино настъргана
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона черешите със кристалната захар, кората от лайм и лъжица и половина от лимоновият сок. Варете 5 минути, пасирайте и оставете да изстине.

Разбийте белтъците със щипка сол и няколко капки лимонов сок, докато станат на пухкав сняг. За перфектни резултати съдът и приставките на миксера трябва да са съвършено сухи, както и в белтъците да няма частици от жълтък или капки вода.

Добавете на части пудрата захар при непрестанно разбиване, докато сместа се уплътни и стане гладка и лъскава.

Шприцовайте целувките върху хартия за печене в тавичка и върху всяка сложете по една кафена лъжичка от черешовата смес (може да ви остане от нея).

Пъхнете тавата в загрята на 100 градуса фурна за 2 часа и 30 минути - до 3 часа. След това изключете фурната и оставете целувките с череши вътре за още 3 часа, без да отваряте вратичката.

Добре изсъхналите и изстинали сладки поднесете на момента или съхранявайте в затворен съд, за да не омекват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: