Начин на приготвяне
Сложете на котлона черешите със кристалната захар, кората от лайм и лъжица и половина от лимоновият сок. Варете 5 минути, пасирайте и оставете да изстине.
Разбийте белтъците със щипка сол и няколко капки лимонов сок, докато станат на пухкав сняг. За перфектни резултати съдът и приставките на миксера трябва да са съвършено сухи, както и в белтъците да няма частици от жълтък или капки вода.
Добавете на части пудрата захар при непрестанно разбиване, докато сместа се уплътни и стане гладка и лъскава.
Шприцовайте целувките върху хартия за печене в тавичка и върху всяка сложете по една кафена лъжичка от черешовата смес (може да ви остане от нея).
Пъхнете тавата в загрята на 100 градуса фурна за 2 часа и 30 минути - до 3 часа. След това изключете фурната и оставете целувките с череши вътре за още 3 часа, без да отваряте вратичката.
Добре изсъхналите и изстинали сладки поднесете на момента или съхранявайте в затворен съд, за да не омекват.