Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в апетитен лучено-кашкавален сос

Пилешки бутчета в апетитен лучено-кашкавален сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки бутчета в апетитен лучено-кашкавален сос
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Окъпани в апетитен сос и изпечени до съвършенство - сега остава само да ги опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 500 г
  • масло - 75 г
  • зеленчуков бульон - 1, 5 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • кашкавал - 120 г
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • провансалска подправка - 0.5 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешките бутчета много добре, поставете ги върху кухненска хартия, за да се подсушат.

В дълбок тиган поставете маслото и включете котлона на умерен огън, за да се разтопи. Нарежете лука на по-едро и го прибавете към маслото, запържете за около 7 минути до златисто кафяв загар, като разбърквате периодично.

Прибавете счукания чесън, горчицата, провансалските билки, смления черен пипер и сол на вкус към запържения лук. Сипете зеленчуковия бульон и разбъркайте, варите за около 10 минути на умерен огън. Свалете тигана от огъня и сипете лучения сос в тавичка.

В същия тиган добавете 2 с.л. олио и запържете подсушените бутчета за около 5 минути от двете страни. Извадете бутовете от тигана и ги подредете върху лучения сос. Върху тях поръсете настъргания кашкавал и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30-35 минути.

С провансалската подправка ястието става по-ароматно и вкусно. Мажете да я закупите готова от руски магазин. Но можете да си я приготвите и в домашни условия със следните съставки от билки:

розмарин – 1 ч.л. сух

мащерка – 0.5 ч.л. суха

майоран – 0.5 ч.л.

риган – ¼ ч.л.

Всички съставки се смесват и разбъркват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: