Начин на приготвяне
Измийте и почистете пилешките бутчета много добре, поставете ги върху кухненска хартия, за да се подсушат.
В дълбок тиган поставете маслото и включете котлона на умерен огън, за да се разтопи. Нарежете лука на по-едро и го прибавете към маслото, запържете за около 7 минути до златисто кафяв загар, като разбърквате периодично.
Прибавете счукания чесън, горчицата, провансалските билки, смления черен пипер и сол на вкус към запържения лук. Сипете зеленчуковия бульон и разбъркайте, варите за около 10 минути на умерен огън. Свалете тигана от огъня и сипете лучения сос в тавичка.
В същия тиган добавете 2 с.л. олио и запържете подсушените бутчета за около 5 минути от двете страни. Извадете бутовете от тигана и ги подредете върху лучения сос. Върху тях поръсете настъргания кашкавал и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30-35 минути.
С провансалската подправка ястието става по-ароматно и вкусно. Мажете да я закупите готова от руски магазин. Но можете да си я приготвите и в домашни условия със следните съставки от билки:
розмарин – 1 ч.л. сух
мащерка – 0.5 ч.л. суха
майоран – 0.5 ч.л.
риган – ¼ ч.л.
Всички съставки се смесват и разбъркват.