Паниран зелен фасул с лимонов сос

Н.АкифоваН.АкифоваЧирак7851228
25/06/2019
"Свежо бирено мезе с лимонов сос - ето така трябва да се казва това ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 492
  • Преглеждания за месеца6819
  • Преглеждания за седмицата237
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 300 г (1 голяма шепа)
  • яйца - 1 бр.
  • брашбо - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л.
  • вода - 1 в.ч.
  • За паниране
  • олио
  • За соса
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и чистим зеления фасул, после в една тенджера слагаме вода и чакаме да заври.

След това слагаме фасула вътре и бланшираме до омекване около 5 минути, изваждаме и започваме да приготвяме панировката.

Слагаме в една голяма купа съставките и бъркаме, докато стане на гъста каша.

Слагаме в един тиган олио и чакаме да загрее, след загряването взимаме фасул, потапяме в сместа и слагаме в горещото олио, повтаряме процедурата, докато свърши фасулът.

Изваждаме върху слафетка, за да поема олиото.

След това правим лимоновия сос. В една малка купа слагаме киселото мляко, настъргваме кора от лимон, изстискваме сока от лимона, добавяме сол и бъркаме.

Този паниран зелен фасул става много хрупкаво и свежо топло предястие.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар