Черешово сладко по бабина рецепта

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
26/06/2019
"На изпитаната рецепта на баба се доверете, за да приготвите най-вкусното сладко от череши "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • череши - 2 кг хрущялки
  • захар - 1 кг
  • оцет - 2 с.л.
  • вода - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз винаги правя сладко по начина на покойната ми баба, както сме виждали от нея. Тя го приготвяше в големи казани, аз правя в къщи с големи тенджери.

Първо измиваме черешите хубаво, отделяме костилките и слагаме в тава, отгоре добавяме захар и слагаме в хладилника за един ден.

След като мине един ден, те вече са пуснали сока, добавяме ги в една голяма тенджера, отгоре наливам една чаша вода и слагаме на котлона.

След кипването почва да се образува пяна - по това време трябва да се бърка постоянно с дървена лъжица на силен огън. Много хора не слагат вода ама аз 1 чаша добавям.

След един час на котлона започва да се сгъстява, аз проверявам, слагайки малко в порцеланова чинийка и поставям в хладилника за 5 минути и преценявам гъстотата.

Към края на сгъстяването добавяме 2 супени лъжици оцет това предава блясък на сладкото от череши.

При мен 1 час и половина на силен котлон беше достатъчно. После добавяме сладкото в измити изсушени малки буркани. От дозата излизат 6 бр. малки буркани.

Затваряме хубаво и варим бурканите с черешовото сладко по бабина рецепта след кипването на водата за 15 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар