Сладък унгарски салам

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
27/06/2019
"Вкусни салами от всички страни - добре дошли на нашата трапеза сте "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 993
  • Преглеждания за месеца285
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се начупват на малки парчета.

Нарязва се шоколадът на парчета и се поставя в касерола на водна баня да се разтопи.

Охлажда се до стайна температура и се прибавя какаото. Разбърква се до хомогенна смес.

Маслото се разбива със захарта до крем. Прибавят се яйцата и отново се разбива, докато се приемат, следват двете капачки ром, ванилията и охладения шоколад, разбърква се и се добавя цялото количество накълцани ядки.

Разбърква се с шпатула и се добавят бисквитите, начупени на малки парчета. Отново се разбърква до хомогенна смес.

Сместа се изсипва върху свежо фолио и се оформя на дълъг сладък салам с ширина около 5 см. Завива се във фолиото и се оставя за 1 нощ в хладилник, за да стегне много хубаво.

Охладения унгарски шоколадов салам се овалва обилно в пудра захар.

Съхранява се в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар