Пай с круши

27/06/2019
"Вижте какъв перфектен пай с круши може да приготвите за малко повече от половин час "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, бадемите, захарта и канелата се смесват. По средата се прави кладенче и в него се изсипват яйцето, медът, солта, лимонената кора и маслото. Замесва се тесто. Оформя се на топка, завива се във фолио и се оставя на хладно за 1 час.

Крушите се обелват, маха им се сърцевината и се нарязват на кубчета. Поръсват се с лимонения сок.

Тестото се разточва и се слава в кръгла форма за печене. Надупчва се с вилица. Отгоре се подреждат плодовете, полети с мед.

Пече се 30 минути във фурна, предварително загрята на 220 градуса.

Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно към тях се прибавя пудрата захар.

Намазват се върху пая с круши, поръсва се с филирани бадеми.

Паят с круши се запича, докато се образуват светло кафяви връхчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар