Начин на приготвяне
Брашното, бадемите, захарта и канелата се смесват. По средата се прави кладенче и в него се изсипват яйцето, медът, солта, лимонената кора и маслото. Замесва се тесто. Оформя се на топка, завива се във фолио и се оставя на хладно за 1 час.
Крушите се обелват, маха им се сърцевината и се нарязват на кубчета. Поръсват се с лимонения сок.
Тестото се разточва и се слава в кръгла форма за печене. Надупчва се с вилица. Отгоре се подреждат плодовете, полети с мед.
Пече се 30 минути във фурна, предварително загрята на 220 градуса.
Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно към тях се прибавя пудрата захар.
Намазват се върху пая с круши, поръсва се с филирани бадеми.
Паят с круши се запича, докато се образуват светло кафяви връхчета.