Домашни донъти с шоколадова глазура

27/06/2019
"Двойно по-хубави от тези в магазина и винаги на една ръка разстояние "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 607
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мляко - 200 г
  • мая - 1 пакетче
  • брашно - 500 г
  • захар - 75 г
  • яйца - 3 бр
  • олио - 75 мл
  • сол
  • олио - за пържене
  • пудра захар
  • шоколадова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към хладкото мляко се прибавя натрошената мая. Разбърква се. Сипва се ¼ от брашното. Замесва се тестото, което се покрива и се оставя да втаса на топло за 30 минути.

Останалото брашно, захарта, яйцата, олиото и солта се прибавят към втасалото тесто. Всичко се премесва и отново се покрива. Оставя се да втаса още 20 минути и пак се меси.

От тестото се оформя дълго руло, което се нарязва на 15 парчета. Всяко се сплесква. Подреждат се върху набрашнена повърхност, покриват се и се оставят 15 минути да престоят.

Във фритюрник се слага олио и се загрява на около 180 градуса и в него се изпържват донътите, докато станат златисто-кафяви и от двете страни.

Поничките се изваждат с решетеста лъжица и се отцеждат от мазнината.

След като изстинат домашните донъти, се поръсват с пудра захар или се потапят в шоколадовата глазура.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#234774
много вкусни
0
0