Начин на приготвяне
Тестото правя, като в кухненски робот поставям всички продукти
и там си омесвам хубаво и еластично тесто - за 10-ина минути.
След това покривам тестото в купа и го оставям на топло да втаса хубаво около час,
Когато е готово, го премесвам леко с брашно. Разточвам го на кора с дебелина около 1 см. С форма изрязвам кръгове.
В средата на всеки кръг с накрайник за пош също изразявам кръгчета.
Редя получените кръгчета и топчета в леко набрашнена тава.
Когато са готови, ги покривам с кърпа и ги изчаквам леко да втасат за още 30 мин.
След това в касеролка с поне един-два пръста олио ги пържа от двете страни.
Поставям в касеролката по 3 бр. кръгчета, защото при пържене те се надуват.
Така след това изпържвам и малките топчета - на два пъти.
Топли ги овалвам във фина кристална захар.
Но може да се разтопи шоколад с малко масло и да се топнат донътите в него.
А отгоре да се посипят шоколадови пръчици или друга подобна декорация.
Коментари