Сиропирана сладка баница на хармоника с извара

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
27/06/2019
"Сладка баница за сладките моменти "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Експресно бърза и лесна баница за една вълшебна закуска!

Намазваме тавата с шарлан. Нагъваме фините кори на хармоника и ги подреждаме рехаво едни до други. Поръсваме с малко шарлан и печем до леко зачервяване на 200 градуса.

През това време забъркваме заливката от домашните яйца, киселото мляко, содата, кристалната захар и ванилията. Поръсваме изварата върху корите, като предварително сме я разбъркали със малко захар - но не е задължително.

Равномерно разпределяме млечната заливка отгоре, така че да няма сухо крайче. Слагаме да се пече на 200 градуса за около 25 минути до красив тъмно-златист цвят.

Докато е във фурната, сваряваме за 5-10 минути сиропа от захарта и водата при постоянно разбъркване. След като поизстине - тъкмо тогава е готова баницата, я заливаме отгоре (може и да я нарежем, преди да сиропираме, но може и цялата).

Чудесна сладка баница за закуска!

Охладена и престояла няколко часа, за да се изпие хубаво сиропа, сиропираната сладка баница е още по-невероятна, но и веднага щом е готова, можем да я поднесем!

Незабравимо сочна и сладка лесна баница на хармоника с извара!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар