Прасковен ликьор

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11758294
27/06/2019
"Може да се казва Прасковен ликьор, но истинското му име е Божествена амброзия "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват, обелват се, и се нарязват на полумесеци, поръсват се със захар. Така седят една нощ в хладилника.

На следващия ден се взема един буркан, слага се вътре ракията и прасковите, които са престояли в хладилника 1 нощ и са пуснали сок.

Добавят се две-три капки ванилова есенция и се затваря капакът на буркана.

Така престоява един ден, може и да не е в хладилник - ракията да са смеси с прасковите и да се промени цвета на ликьора. Моите плодове бяха купени от пазара и много цвят не пуснаха, но ако имате домашни, може да получете малко по червеникав цвят, както очаквах и аз.

Сервирайте прасковения ликьор с малки чаши - аз не изхвърлих парчетата, сложих по една на чаша.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар