Малки банички-марудници за закуска

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
28/06/2019
"Не се колебайте колко точно топли банички да изядете за закуска - всичките са само за вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 836
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко (1 ч.ч.), сипваме бакпулвер (1 ч.л.) и разбъркваме.

В купичка счукваме яйцето (1 бр.) и разбиваме с щипка сол. Към разбитото яйце прибавяме киселото мляко с бакпулвера, сирене (1 ч.ч.) и куркума на вкус.

Разбъркваме и постепенно слагаме оризово брашно (1-2 с.л.) и бяло пшеничено брашно (1 ч.ч.). Трябва да получим гъста смес с консистенция като кейково тесто.

Слагаме тиган за палачинки (или сач), за да се нагрее на котлона.

Намазваме с олио или мас и като си помагаме с две лъжици, сипваме в тигана от тестото и оформяме баничките-марудници (по една препълнена супена лъжица с тесто за всяка баничка). Изпичаме равномерно, като обръщаме и от двете страни.

Готовите и изпечени марудници слагаме върху решетка. Сервираме с кисело мляко или айрян.

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
cosmopolitan88
cosmopolitan88
30.04.2020 13:07
С каква цел се слага оризовото брашно?
1
0