Френска кремсупа от тиквички

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
01/07/2019
"С изтънчен вкус и аромат, който ще ви плени - Френска кремсупа, която се радва на огромен интерес "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо827
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лука на тънки филийки. На средни кубчета се нарязва морковът.

Тиквичките се почистват, не се обелват и се нарязват на шайби. Селърито се нарязва на парчета средна големина.

В дълбока тенджера с дебело дъно се сипва около 3 с.л зехтин, сгорещява се. Прибавя се нарязаният лук, морковите на кубчета, разбърква се, за да поемат от мазнината, за около 2-3 мин и се прибавят нарязаните на шайби тиквички и селърито, отново се разбърква, за да се овалят в зехтина, да поомекнат и се оставят на котлона за около 3 мин при разбъркване.

Посоляват се със сол. Прибавят се картофите, водата, кубчетата бульон и всички подправки без босилек и пармезан. Оставя се на умерен котлон да ври, докато напълно омекнат картофите.

Ако е необходимо, се добавя още малко вода, но по принцип супата е гъста.

След като зеленчуците са готови, се отстранява от котлона и френската кремсупа от тиквички се оставя да се охлади за около 15 мин и се пасира с пасатор до крем.

Кремсупата от тиквички се сервира с накъсани листа босилек, по желание крутони, запечени със зехтин и пармезан и по лъжичка-две настърган пармезан.

Източник: La cuisine de Patricia

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар