Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета тиквата. Белим морковите и картофите. Режем на парчета и мием.
В тенджера под налягане слагаме зеленчуците и пълним вода колкото да ги покрие. Варим 15 минути под налягане.
Изчакваме да се махне парата и отваряме внимателно капака. Отцеждаме водата. Изсипваме прясното мляко и маслото. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Пасираме зеленчуците и слагаме на котлона да заври млякото, ако е много гъста супата, може да я разредим с малко вода.
След като заври разбъркваме, за да се стопи маслото и махаме от котлона. Режем на малки парчета свежото сирене.
Сипваме от тиквената супа в купа и поръсваме със сиренето. Може да се добавят и крутони.
Крем супата с тиква и свежо сирене е готова.