Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Здравословни кюфтенца от тиквички

Здравословни кюфтенца от тиквички

Здравословни кюфтенца от тиквички
Снимка: Виктория Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Спокойно може да си сипете допълнително, че и трети път - не само са ужасно вкусни, но са и здравословни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер
  • олио
  • майонеза - 2 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват. Обелват се и се настъргват на едрото ренде в голяма купа. Изсипват се в тензух и се изцеждат много добре.

Добре изцедените тиквички се слагат в голяма купа. Чесънът се обелва. Три от скилидките се нарязват на малки жулиенчета.

Към тиквичките се прибавят яйцата и чесанът. Добавя се царевичното брашно. Овкусява се със сол и черен пипер. Всички съставки за кюфтенцата се омесват добре.

Подготвя се намазнена тавичка. Оформят се зеленчукови кюфтенца, като отново се отцеждат добре. Нареждат се в тавата.

Кюфтетата от тиквички се пекат във фурната. Когато се запекат от едната страна, се обръщат. Подготвя се чеснов сос.

В купа се слагат майонезата и киселото мляко. Разбиват се добре.

Останалите 2 скилидки чесън се нарязват на ситно.

Сосът се овкусява с чесана и сол.

Здравословни кюфтенца от тиквички се допълват чудесно с чесновия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: