Хоч-Поч супа

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Хоч-Поч супа1 / 2
20/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • грах - 125 г
  • зелен фасул - 125 г
  • лук - 75 г зелен лук
  • моркови - 3 бр
  • карфиол - 1/2 средно голяма глава
  • маруля - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • за бульона
  • агнешко месо - 1 кг врат
  • вода - 3 л
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се залива със студена вода и заедно с подправки се вари до омекване. Изважда се за да се оглади, а бульонът се прецежда. Когато се охлади с помощта лъжица отстранете излишната мазнина.

Обезкостете врата и премахнете тлъстините.

В малка част от бульона задушете карфиола и морковите - Когато омекнат добавете зеления фасул, и лука, нарязан на ситно. Последно сложете подправките и разбъркайте.

Сварете зеленчузите на слаб огън. Отстранете от котлона, върнете обратно месото и добавете марулята нарязана на тънки ивици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: