Чорбаджийска пилешка супа

Kostadin StefanoffKostadin StefanoffНовак10125
02/07/2019
"Толкова богата, толкова вкусна - перфектната пилешка супа за всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, целината, морковите и чушките на ситни кубчета и ги задушете в голяма тенджера. Добавете место и разбъркайте. Когато си смени цвета, добавете нарязаните на кубчета картофи и налейте бульона.

Оставете да заври. Намалете котлона на средна температура и варете, докато месото и картофите са почти готови (ако се появи пяна, я отпенвайте).

Добавете мащерката и овкусете със сол и пипер. Обелете или изчеткайте гъбите и ги добавете нарязани на кибритени клечки.

Варете около 10-тина мин и добавете ситно нарязания магданоз. Оставете да покъкри 10 мин и махнете от котлона.

Ако се налага, доливайте по малко вода, докато се готви пилешката супа.

Съставките попиват доста вода и в зависимост колко гъста я предпочитате, добавяйте вода. Аз лично я предпочитам по-гъста.

Насладете се на супата с малко прясно изцеден лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар