Свински ребра конфи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински ребра конфи
Снимка: Yordanka Kovacheva
8 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
3
"Бъдете напълно честни с вас - ако имахте тези ребърца на масата, щяхте ли да си ги поделите с някого"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • мас - 450 г патешка или свинска
  • черен пипер - 1 ч.л. или на вкус
  • розмарин - 1 ч.л. или на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца се измиват и подсушават добре. В средата им се прави цепка по костта по желание и се нарязват на парчета от по 3-4 ребра. Целта е да се поберат в по-тесен съд.

Указаното количество патешка или свинска мас (с патешка резултатът е много по-добър) се разтапя на котлона, без да завира, и с нея се заливат ребърцата, така че да останат напълно покрити с мазнина.

Съдът се поставя във фурна, загрята на 90 градуса, и при тази ниска температура се оставя да се готви 4-5 часа. Резултатът е вкусно, неустоимо крехко месо.

Ребрата се изваждат от мазнината и тя се прецежда и запазва за други цели по желание - картофки или друго готвене по метода конфи.

За да завършите вашите свински ребърца конфи, поръсете ги със сол и подправките и запечете за 10 минутки в загрята на 190 градуса фурна.

Поднесете с картофки, други зеленчуци или свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: