Начин на приготвяне
Рецепта, с която няма да открием нищо ново, само ще си припомним вкуса на любимите ни пържени тиквички под формата на пръчици, които можем да похапнем, топвайки във сос.
За да останат с твърда и хрупкава коричка, използваме галета, така пръчиците няма да омекват.
Нарязваме тиквичката на тънки лентички с дължина около 7-8 см и дебелина около 7-8 мм (може и малко по-тънки). Не осоляваме!
В три отделни чинии си приготвяме разбитите яйца, брашното и галетата, а олиото загряваме на умерен огън.
Овалваме пръчиците първо в брашно, после потапяме в яйцето и накрая в галета.
Пържим до златисто и изваждаме върху кухненска хартия, която да абсорбира излишната мазнина.
Посоляваме панираните тиквички непосредствено преди поднасяне, за да запазим максимално хрупкави.
Сервираме пържените тиквени пръчици със сос от смесения крем фреш със сок от лайм, бял пипер и сол на вкус.
Ако не можете да си намерите крем фреш, използвайте заквасена сметана. Тя не е толкова плътна като крем фреш, но пак върши чудесна работа.
Добър апетит!