Начин на приготвяне
Изсипете водата в тенджерка и я сложете на котлона, докато започне да завира. Сложете царевичния грис и непрекъснато разбърквайте до сгъстяване. Когато започне да се сгъстява, добавете кашкавала и маслото.
След това изсипете полентата в малка тавичка (23-26 см), застлана с хартия за печене. Оставете да се охлади напълно за поне час.
След това вече изстиналата полента, с помощта на кухненски нож или нож за пица нарежете на пръчици. Наредете пръчиците в по-голяма тава, с хартия за печене на дъното.
Включете фурната на 200 градуса с вентилатор.
Вземете една паничка и смесете в нея зехтина и подправките. С помощта на силиконова четчица намажете пръчиците с мазнината от паничката.
Печете гризините за около 20 минути в предварително загрятата фурна.
Пръчиците от полента са готови.
Коментари