Начин на приготвяне
Тиквичките се белят, рендосват и посоляват леко. Оставяте в купа настрани да си пуснат водата поне 15 минути, ако имате време - и половин час.
Изстисквате добре тиквичките и смесвате с рендосания кашкавал, сирене, разбитите яйца, брашното и подправки на вкус. Ако сместа ви се стори много течна, може да добавите и малко повечко брашно, но не прекалявайте, все пак кюфтенцата ще стегнат от яйцата и кашкавала.
Когато разбъркате всичко добре, оставете отново за половин час в хладилника за (тази стъпка не е задължителна и може да я пропуснете ако не разполагате с много време).
В тиган със загрято олио пускате по една пълна лъжица със сместа и дооформяте леко, за да станат хубави кюфтенцата от тиквички. Пържите по около минута от всяка стана.
Тези кюфтета от тиквички с кашкавал могат да се сервират както топли, така и охладени, но като задължителен компонент към тях трябва да прибавите някакъв сос: млечен, чеснов, майонеза, заквасена сметана или каквото харесвате, наподобяващо предложените.