Прасковен сладкиш с яйчен крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак218312221
03/07/2019
"Изкушенията са за това - за да ги изядете до последната трохичка и не позвалявайте да ви убеждават в противното "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 414
  • Преглеждания за месеца867
  • Преглеждания за седмицата275
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо си пригответе яйчния крем, за да има време да се охлади. В малка тенджерка налейте прясното мляко, добавете 1 цяло яйце, 2 с.л. захар, 1 с.л. брашно и сложете съда на котлона. Започнете да бъркате веднага, докато кремът се сгъсти.

Отнемете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Разбърквайте крема от време на време, за да не се образува отгоре коричка. Нарежете прасковите на резени, поръсете с 2 с.л. захар и полейте със сока на половин лимон.

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем. Прибавяйте по малко от рикотата и разбивайте на най-ниската степен на миксера до хомогенизиране.

Пресейте брашното с бакпулвера, прибавяйте го на малки порции към яйчената смес, бъркайки с дървена лъжица.

Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре изсипете крема и върху него наредете прасковите.

Изпечете сладкиша с праскови в предварително загрята на 180°C фурна за около 35 мин.

Охладеният сладкиш поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
MiSvi
MiSvi
25.07.2019 20:34
Не само,че не е вкусен,ами направо стана отвратителен...
0
1
Admin
Admin
27.07.2019 14:21
Всеки може да напише, че нещо не му се е получило, но качете все пак снимка да видим какво е станало и като опишете крайния резултат, ще разберем защо не се е получило. Като съставки, начин на изпълнение и краен резултат, рецептата е повече от прекрасна
0
0