Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Прасковен сладкиш с яйчен крем

Прасковен сладкиш с яйчен крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Изкушенията са за това - за да ги изядете до последната трохичка и не позвалявайте да ви убеждават в противното"

Необходими Продукти

  • за кексовата смес
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 250 г
  • захар - 180 г
  • рикота - 125 г (извара)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • и още
  • праскови - 2 - 3 бр.
  • лимони - сока на един лимон
  • захар - 2 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе яйчния крем, за да има време да се охлади. В малка тенджерка налейте прясното мляко, добавете 1 цяло яйце, 2 с.л. захар, 1 с.л. брашно и сложете съда на котлона. Започнете да бъркате веднага, докато кремът се сгъсти.

Отнемете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Разбърквайте крема от време на време, за да не се образува отгоре коричка. Нарежете прасковите на резени, поръсете с 2 с.л. захар и полейте със сока на половин лимон.

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем. Прибавяйте по малко от рикотата и разбивайте на най-ниската степен на миксера до хомогенизиране.

Пресейте брашното с бакпулвера, прибавяйте го на малки порции към яйчената смес, бъркайки с дървена лъжица.

Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре изсипете крема и върху него наредете прасковите.

Изпечете сладкиша с праскови в предварително загрята на 180°C фурна за около 35 мин.

Охладеният сладкиш поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
40
30
20
11
Дай твоята оценка: