Моята сполучлива марината за печена риба

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
05/07/2019
"Преди да сложите рибата да се пече, задължително я мариновайте - така правят професионалистите "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 385
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 кг, дребна черноморска
  • морска сол - 1 ч.л. смляна
  • пипер меланж - 1 ч.л. (черен, бял, розов пипер)
  • кимион - 1 к.л.
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • за заливката
  • винен оцет - 1 к.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязан
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черноморските скумриите се почистват от хрилете и вътрешностите и се измиват. Главите и опашките се оставят.

Поръсват се със смлените подправки - морска сол, черен, бял, розов пипер, кимион, чесън, сушен стрит магданоз.

Поливат се с лимоновия сок и зехтина.

Покриват се и се оставят на хладно, за да се овкусят поне за час.

Изпичат се на добре загрята скара за по няколко (около 3-4 ) минути от всяка страна.

Веднага след като се изпекат, се поливат със соса, приготвен предварително от наситнените магданоз и чесън и винения оцет.

Добър апетит!

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар