Начин на приготвяне
В тенджера сложете половината мляко - 500 мл. Добавете захарта и сложете на котлона, колкото да се разтопи.
Разбийте яйцата с тел. Добавете останалото мляко и ванилията. Налейте на тънка струйка затопленото мляко и разбъркайте.
В касерола разтопете захарта за карамела, като внимавате да не загори. Подредете си чашките за крем карамел в тава една до друга.
Сложете на дъното от карамела, а отгоре налейте от яйчената смес. Налейте студена вода и сложете в студена фурна.
Печете на 160 градуса за 1.5-2 ч, като от време на време във водата слагате бучки лед.
Тайната на сполучливия крем карамел е че водата не трябва да завира.
Изключете фурната и оставете крем карамела вътре. Изчакайте да се охлади напълно, а след това приберете в хладилника, за да стегне.