Моят сполучлив крем карамел без шупли

04/07/2019
"Перфектният крем карамел без шупли лесно ще приготвите с тази изпитана сполучлива рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 913
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете половината мляко - 500 мл. Добавете захарта и сложете на котлона, колкото да се разтопи.

Разбийте яйцата с тел. Добавете останалото мляко и ванилията. Налейте на тънка струйка затопленото мляко и разбъркайте.

В касерола разтопете захарта за карамела, като внимавате да не загори. Подредете си чашките за крем карамел в тава една до друга.

Сложете на дъното от карамела, а отгоре налейте от яйчената смес. Налейте студена вода и сложете в студена фурна.

Печете на 160 градуса за 1.5-2 ч, като от време на време във водата слагате бучки лед.

Тайната на сполучливия крем карамел е че водата не трябва да завира.

Изключете фурната и оставете крем карамела вътре. Изчакайте да се охлади напълно, а след това приберете в хладилника, за да стегне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар