Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел без шупли

Крем карамел без шупли

СимонаСимона
Новак
1915248
Крем карамел без шупли
Снимка: Симона
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Перфектният крем карамел е без шупли, а тук ще разберете точно как да го приготвите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 500 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и 400 захар, след това слагаме и прясното мляко и ванилията.

Като е готова сместа, започваме да правим карамела.

Разделяме карамел в 10 чашки, слагаме сместа и слагаме да се пече крем карамела на водна баня за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как се прави карамела .Докато го разпределя във чашите и се втвърдява .Някъде четох ,че се слагат няколко лъжички вода към захарта
17.01.2023 17:03
Vanya Tenova
Vanya Tenova
аз никога не мога така да го обърна без да ми се разкъса. има ли тайна рецепта за това
15.11.2019 21:12
1
Деяна Кръстева
Деяна Кръстева
500 гр захар?
25.04.2018 16:17
3
6
Anna Panaiotova
Anna Panaiotova
Слагайте бучки лед за да не заври водата, става перфектен крем карамел.
28.02.2018 19:54
4
1
1
Покажи всички подкоментари
Val Ivanov
Val Ivanov
Приемам всички шуплести кремчета!
10.02.2018 18:45
15
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Снимките са на перфектен крем карамел! Сия обаче с основание е написала коментара си! Просто редактирайте рецептата, като я опишете в подробни детайли. Има домакини, с по-малко опит, които наистина искат, но не знаят как да постигнат отличен резултат при направата на крем карамел! :D Поздрави!
08.02.2018 13:04
5
2
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
На каква температура се пече?
06.02.2018 17:33
7
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Крем карамела ви се е получил разкошен, рядко срещам толкова изчистен и гладък крем, обаче за да се получи такъв резултат си има тънкости по приготвянето, които в самата рецепта не са описани. Рецептата е доста "постна" от към описание и с нищо не се различа от десетките рецепти за крем карамел в сайта. Аз лично съм правила крем карамел много пъти и мога да кажа че ако се приготвя така "джаста-праста" както е описано ще се получат не шупли, а направо ями.
06.02.2018 16:44
24
2
1
Покажи всички подкоментари